Αποχαιρετισμός στη Μαριέττα Γιαννάκου

 

ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΊΟΥ ΚΟΥΤΣΟΒΙΤΗ

Σήμερα 2 Μαρτίου 2022, το Γεράκι και οι απανταχού Γερακιτες πενθούν, αποχαιρετώντας για πάντα την Μαριέττα Γιαννάκου, που έφυγε από κοντά μας πρόωρα. Κι εμείς οι Γερακιτες της Αθήνας βρεθήκαμε και με περίσσεια θλίψη την συνοδευσαμε στην τελευταία της κατοικία.

Η επιτυχημένη διαδρομή της, υπηρετώντας την πατρίδα μας σε όποιο δημόσιο αξίωμα κι αν κλήθηκε, εντός κι εκτός επικρατείας, την κατατάσσει στις μεγάλες πολιτικές προσωπικότητες της εποχής μας. Υπήρξε συνεπής αγωνίστρια στην ιδεολογική της παράταξη, από την Νεολαία της μέχρι τους θωκους της Υπουργου και της Ευρωβουλής με θέσεις χωρίς μισολογα κι εκπτώσεις για τα πιστεύω της. Κι αν η ζωή της φερόταν πιο φιλικά, θα μπορούσε με την ικανότητα που διέθετε να φθάσει και στα ψηλότερα επίπεδα της πολιτικής. Άλλωστε ο,τι κατάφερε ήταν αποτέλεσμα δικής της ικανότητας και δικής της προσπάθειας, χωρίς υποπόδια.....και χωρίς να διαθέτει κάποιο πολιτικό κληρονομικό δικαίωμα.

Ο λόγος της πάντα καθαρός, κατανοητός και τεκμηριωμένος, αποτέλεσμα της ατελείωτης φιλομαθειας και μελέτης που αγαπούσε υπερβολικά από τα μαθητικά της χρόνια.

Δύναμη της το ήθος, η απλότητα, ο σεβασμός στον συνάνθρωπο και εξαιρετικά στους πολιτικούς της " αντιπάλους". Γι αυτό και όλοι οι συνάδελφοι της, από τους βουλευτές μέχρι τον Πρωθυπουργό και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο άκουσμα του θανάτου της εκφράστηκαν αυθόρμητα με λόγια που φανερώνουν την απεριόριστη εκτίμηση στο χαρακτήρα της, την προσφορά της και την εν γένει κοινωνική της συμπεριφορά φωτογραφίζοντας την εξαίρετη οικογενειακή της ανατροφή.

Η απώλεια της θα είναι αισθητή στον χώρο που εργάσθηκε και ανεδείχθη

Όσοι την γνωρίσαμε σαν συμπατριώτισσα, σαν συγγενή και είχαμε την τύχη να την ζήσουμε από κοντά, θα μας λείψει και θα την αναζητούμε.

Το χωριό μας το Γεράκι Λακωνίας που από την δράση της έγινε γνωστό στην Ελλάδα και διεθνώς θα νιώθει πιο φτωχό μετά το χαμό της.

Θερμά συλλυπητήρια στην λατρεμένη της κόρη Ζωή και στην αγαπημένη της αδελφή Φανή που στην πολύχρονη περιπέτεια της υγείας της στάθηκε συγκινητικά κοντά της.

Το Αττικό χώμα που θα σκεπάσει το κουρασμένο σώμα της ας είναι ελαφρύ.

Καλό Παράδεισο αγαπημένη μας Μαριέττα!

Για τους Γερακιτες της Αθήνας

Θανάσης Κουτσοβιτης

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Ευρώτας, ο –πληγωμένος- πατέρας της Σπάρτης , Ζωή Βαθάκου (φύλλο 26, 2020)

Ιστορικό Κουίζ: «Το Γεράκι στις ημέρες του Ιμπραήμ»- Μιχάλης Σόβολος -φύλλο 26. 2020

Πρόσφατες εργασίες από την αρχαιολογική μελέτη στο Γεράκι - MiekePrent